Tropical walking

yoga tropical nordic walking

Heerlijk wandelen met blote voeten en bamboe stokken. 
Hierdoor krijg je een prachtige houding en kun je lekker aarden. 

Je draait meer om je lengteas met je heupen waardoor de energie door de onderste chackra's meer gaat stromen. Je krijgt het hierdoor heerlijk warm. Je voelt je meer geaard en je houding verbetert.
Je armen dragen via de stokken ook deels je lichaamsgewicht waardoor je je armen ook traint en er minder druk op je benen is zodat je de draaibeweging met je heupen mooi kunt maken.


yoga tropical walkingAdvanced Tropical walking

Bij deze vorm van tropical walking loop je met een tas op je hoofd, hierdoor strek je je wervelkolom en activeer je de spieren eromheen. Verder is het hele lijf vrij, zonder stokken. Je kunt met je heupen en schouders enorme rotaties maken waardoor je meer om je centrum heen draait. Het voelt geweldig!


holotropical walkingHolotropical Walking 

Dit is een crossover tussen Tropical Walking en Holotropical Breathing (verbonden ademhaling). Je loopt met de draaing van de heupen en armen om je centrum en daarmee combineer je een speciale soort ademhaling. Holotropisch ademen is in- en uitademen zonder tussenpauze en wordt ook wel transformational breathing genoemd. Het lijkt op de fire-breath & Bastrika uit de yoga. 

Door deze speciale ademhaling, gecombineerd met tropical walking, gaat er veel energie door je lijf stromen. Deze energie helpt, samen met de beweging van het lopen, om blokkades op de ruimen. Als je hierbij met blote voeten loopt, kun je extra goed aarden en loslaten.

Honden en kinderen zijn ook welkom!